Johlinette´s kennel

Dessa inlägg kan fortsättningsvis läsas under BLOGG

27/11

Första advent imorgon. Och snart december. 

Allt bra med hundarna. Enzo har fått flytta hem till oss eftersom hans matte, och min dotter, flyttat till Oslo för att jobba ett år. Både hon och hennes kille jobbar lite för mycket så just nu är det bästa om Enzo är hos mej. 

Och så har vi varit på några utställningar. Vi var i Laholm med Harry och Leo. Båda blev Bir och Harry även bis veteran 2:a! Och Harry har varit i Danmark oxå och där fick han ett veterancert! Fina killen! 

Leo har oxå gjort debut i officiell tävling, i Växjö. Där blev det excellent och ck! Även han duktig!

Och så har vi nåt spännande framför oss. Doris väntar valpar efter jul! Ska bli så kul. Är ju två år sedan vi hade valpkull sist. Så det kan ju inte bli en bättre julklapp! 

Härliga september! Sista veckan har varit underbar och varm. Bara att njuta innan frosten kommer. Jag och hundarna njuter av långpromenader. Snart dags för att ge sig ut i skogarna och plocka trattkantareller. 

Leo växer och har fått mer vuxenpäls. Han har varit hos veterinären och dragit ut sina hörnmjölktänder. Han har vita, fina tänder och han älskar när man borstar hans tänder. Det kan jag säga att det gör inte de andra..

Vi var på utställning i Örkelljunga (där Enzo blev Bis förra året). Leo blev bis 3 och Harry blev bis veteran 4. Superkul! Och Max lånade Harry i barn med hund, och dom blev 1:a! Och Fiffi blev Bim. Det blev många rosetter! 

26/9

Det blev inga valpar för Funny så nu blir hon fodervärdens egna hund. Tråkigt men hon har det så bra där. 

Nu väntar vi på att Doris ska löpa. Hon har ju en kille som väntar på henne. 

1/8

Nästan hela sommaren är över. Känns det som. Även om semestern inte varit så jättevarm har vi haft det bra. Flera husbilstripper har det blivit både hundutställningar och nöje. Vi var i Ransäter i Värmland och Harry gjorde debut i veteranklass. Och det gick helt ok! Leo har ställts ut flera gånger nu i valpklass och fått hederspris varje gång. Han är duktig i ringen och jag tror han tycker det är kul. 

Nästa helg ska vi till Ronneby och då ska Fiffi, Enzo o Doris ställas ut och även Leo på söndagen. Men det ska bli trevligt och det är så fint där. 

Blir nog bara några små utställningar i höst. Vi planerar ju valpar i höst så då blir det lite lugnare med allt annat. Hoppas nu på att vi kan få nöjet att uppleva småttingar igen, är ju snart två år sedan sist.

Nu har utställningarna börjat på riktigt. Finns massor att välja på och Fiffi har varit iväg på två i helgen. Osby och här i Örkelljunga. Hon blev Bir på båda! Duktig liten tjej! I Osby var det jag som ställde  och eftersom jag inte hade valpvakt så smusslade jag in Leo! Det fattas ju några dagar till han är 4 mån... Men han var riktigt duktig! Inget gnäll och tyckte inte det var konstigt med alla hundar runtomkring. 

Och så fick vi träffa Figge, Fiffis kullbror. Han hade blivit så otroligt fin! Så jättekul att träffa honom och hans familj. Han, och lillmatte, var jätteduktiga i ringen (första gången) men uppe på bordet ville han inte vara med på! Så med lite träning hoppas jag att han fortsätter ställas ut, för det lovar bara gott.

3/5

Och nu ska jag leta upp lite utställningar som Leo kan gå på. Vi måste ju öva.

Och så har jag gått färdig Skk:s hunduppfödarutbildning. 

6 kurser, 7 böcker (9) och 1,5 år. Bra att ha i grunden.

27/4

Senaste månaden har det hänt en hel del. Både bra och dåliga saker. Nisse har fått fyra fina valpar med Ylva. Men tyvärr gick Funny tom och Enzos valpar med sin tilltänkta fick inga levande valpar...Men den tiken och Enzo har två valpar sedan tidigare som är väldigt fina. 

Nu i helgen följde Enzo och hans son Ådi med till Roskilde i Danmark på utställning. Ena dagen fick dom "bara" excellent och andra dagen fick dom äve ck. 

Och vi hade äran att få ha Enzos dotter Ästher här i några dagar. Hon var här för lite miljöombyte. Men hon beslutade att smita ut när jag var på jobb och hittade så klart inte tillbaka. Jag körde hem, ringde polisen, ringde stackars Jenny , som körde hit, och spred ut på Fb. Men otroligt vad Fb är bra i dessa lägen. Fick lite tips och letade långt in på småtimmarna utan att hitta henne. Jag gick upp kl fyra och fortsatte leta....

Nu var det så att jag skulle iväg och hämta en pomeranianvalp mitt i allt kaos. Så jag sa till de jag kände och mina barn och respektive hjälpte till att leta. Eftersom jag hade bestämt tid och plats med Leos uppfödare att hämta honom i Värmland så körde vi ändå på morgonen. Hade så ont i magen hela dagen och inte ett spår av Ästher... MEN! Efter nästan exakt ett dygn så blev hon sedd i en skog och min svärson o dotter körde dit och han hoppade av bilen, jagade henne och slängde sig efter henne och tog henne i svansen! Hon var ju först livrädd men slappnade sen av i hans famn. Och allt slutade lyckligt till slut! Då var jag ca fyra mil hemifrån när Jenny ringer och säger att hon är hittad. Fy vad glad man blir! Och när glädjetårarna slutat rinna fick jag ringa polisen och åter sprida på Fb att hon var hittad! 

Och kunde nu även njuta av att vi hade fått en ny liten familjemedlem, Leo. 

26/3

Snart gått tre månader till och våren är här! En dag hade vi 14 grader. Lite bakslag just nu precis som det ska vara på våren.Nästa helg är det påsk. 

Vi har haft besök av några löptikar i februari. Nisse var först ut och det gick hur bra som helst. Och dräktighet är bekräftat efter ultraljud. Så kul! Veckan efter kom nästa tik och Enzo skötte sig oxå bra och även den, efter ultraljud, är dräktig! Och veckan efter kom ännu en tik och även Harry skötte sig. Men är för tidigt att veta om hon är dräktig. Men håller tummarna. Är så stolt över mina killar som får lite sällskap av lille Alvin, 5 mån. Han deläger jag med Eglam's kennel som Även fött upp honom. Han bor ute hos foderfamilj. Ska bli spännande att följa honom. 

Och så har vi mjukstartat med utställningar. Vi har varit i Laholm i ridhuset. Jag hade med mej Enzo, Doris o Fiffi. Jenny skulle dit med våran Alvin, hans syster Bella och Enzos son Ådi. Men hennes barn blev sjuka så hon körde hem hundarna till mej. Så jag ställde ut dem. Domaren tyckte mina hundar var fina😊 så det  gick ju hur bra som helst! Tre Bir av tre möjliga och två Bim. Alla fick HP. Det var 21 pappisar totalt. 

Helgen efter var vi i Danmark. Enzo tvåa öpkl med ck och Doris vg. Men dom skötte sig i ringen och hela den långa resan dit o hem. Kan tro att matte somnade gått på kvällen.....

Nu på söndag ska vi till Malmö. Tyvärr är den utställningen inte så trevlig pga mkt buller. Man blir så trött i huvudet efteråt. (Men man kan  ju stanna hemma, ha!)

Snart plockar vi fram husbilen, det längtar vi till att kunna åka ut i det gröna, både vi och hundarna!😊

3/1 2015

Nu har vi firat både jul och nyår och haft riktigt mysigt! Ingen snö men det har varit riktigt kallt några nätter. 13 minusgrader! Hu! Fördelen med kallt väder är att hundarna inte blir blöta och kommer in med leriga tassar!🙂 Just nu vilar vi från utställningar, agility och andra aktiviteter. Men kommer att öva Doris mer på att gå lugnt i koppel! Hon springer som om det vore för livet!! Hon är så glad att hon inte vet vad hon ska göra av sin kropp. Det kvittar om vi går en timme så är det lika kul heeela tiden! Pust! Går ju inte i utställningsringen... Funderar om jag vågar anmäla henne till Malmö när hon "går" som hon gör😲

Och hennes energi och glada humör kommer från pappa Nisse (mestadels) och det är oftast possitivt.

Har även fått träffa Nisses andra valpkull i dagarna. Verkar vara en liten "Nisse" i den kullen också. Var så kul att försäljningen till hanvalpen ägde rum hemma hos mej och dessa underbara människor kom med fika och hade med sig Bessie o Belle, som är syskon och Ville (Johlinette's Coola Conny). Och Doris fick träffa sina halvsyskon. Blev rena släktträffen. Och dom valparna ser mycket lovande ut.

Och nu tar vi det lite lugnt och kan börja planera lite utställningar inför det nya året.

Och hoppas ju att det blir valpar nu i vår också. Så nog har vi lite att se framåt 2015.😀

3/11
Hade hoppats på små valpar vid denna tiden men tyvärr fick Funny en vecka för tidigt. Hon hade en död liten valp som troligtvis startade valpningen i förtid, så den valp som sparkade imagen inte klarade sig när den kom ut. Eftersom det är så viktigt med näst intill fullgången tid, för att valparna ska ha utvecklade lungor, så var detta inget ovanligt att valpar inte klarar sig. Det är likväl så tråkigt... Funny är iaf hemma och vilar upp sig hos sin matte.
Vi hoppas på bättre lycka nästa gång.
I lördags var vi på utställning i Växjö. Enzo skötte sig som vanligt och fick excellent. Doris, som blivit duktig utomhus, tyckte det var läskigt inne i en stor hall. Hon fick Vg och domaren sa att hon behövde ringträning men var mkt lovande.
Fiffi, som ställdes för första gången officiellt, fick excellent! Är så nöjd med henne! Hon gick hur bra som helst. Slutade femma av åtta excellent tikar.
Annars har vi tagit det lugnt. Det har blivit en hel del svamprunder i skogen. Och svamp är det gott om!
Igår var vi ute i skogen med min syster och hennes gårdshundar. Totalt var det elva hundar. Så härligt! Och vi lyckades att ta en bild på alla också.😉
Nu blir det inga fler utställningar förrän till våren. Så framöver ska vi fira jul och (försöka) njuta av vintern.


Hösten är här men denna vecka känns som det är sommar! Över 20 grader på dagarna den senaste veckan. Och jag tog semester nu i helgen så jag var ledig 6 dagar i rad. Var ute i skogen och plockade trattkantareller som är så avkopplande i dessa tider! 

Och Funny har varit på besök och nu blivit parad med Nisse. Hoppas nu på valpar i slutet av oktober. 

19/9

Enzo har haft dambesök och hoppas givetvis på att det blir valpar där oxå.

Vi har varit på utställning i Danmark för första gången. Det var väldigt trevligt. Enzo blev tvåa i öppenklass och Doris blev tvåa med ck i juniorklass. Superkul! 

Och så har vi varit på utställning på hemmaplan. Vår brukshundsklubb ordnade utställning och minsann blev inte Enzo Bir, BIG och till sist BIS! Hur kul som helst! Doris blev Bim och fina Fiffi Bir-valp! 

Vi har oxå varit i Eslöv där Enzo blev 3:a i öppkl och Doris Vg. I Tågarp blev Enzo 1:a i öppkl och Doris 3:a i junkl med ck.
Blir en lugn höst nu (om det nu inte blir valpar!) med massa släktkalas, dop och dyl.
Och går nu dubbla uppfödarkurser, som också tar lite tid, så förhoppningsvis blir jag klar till jul.
Är lite på tal att alla inom skk ska ha utbildning för kunna att registrera valpar så bra att ha gått den klart.

6/8
Idag har jag haft besök av lilla Fiffi (Johlinette's Fröken Fideli). Hon är en liten bestämd dam som kommit in lite i "spökåldern". Hon är nu 7 månader och börjat löpa för första gången så mycket händer i kroppen. Men hon är ljuvligt söt! Hon har en vacker pappa men är en kopia av mamma Avis. Samma färg, samma päls, samma kropp och samma mörka vackra ögon!
Har även fått veta att brorsan Figge mår bra och även han är lik mamma Avis. Och killen har en egen hemsida!🙂 Kul att följa även han, som ser lovande ut.
Vi har varit ute och åkt med husbilen. Semestrat lite på västkusten och varit lite på hundutställningar.
I helgen var vi i Jönköping (där jag är född!) i 3 dagar. Enzo 4:e bästa hane ena dagen. Blev en hel del shoppande annars! Fick äran att fira Julia som fick sin tik till champion! Vi har väldigt roligt med vänner på campingen och utanför ringarna. Mycket gemenskap.
Vi har varit och ögonlyst Enzo och Funny. Allt ok. Kul att träffa Funny och matte Elisabeth. Funny är en leksen och glad tik som bör löpa inom en månad då hon ska paras. Spännande!

13/7
Tog en sommarbild i juni då åskan dånade och haglet slog sönder växtligheten! Ja, se själv på bilden ovan! Helt otroligt! Annars har vi haft en period med upp mot 30 grader. Både skönt och jobbigt. 🙂
Vi har varit på tredagars utställning i Borås i ett evigt regnande som aldrig slutade!! Både Enzo o Doris fick excellent alla tre dagarna och Doris blev även etta med ck en dag! Fina Doris!😘
Helgen efter var i Ronneby där Doris och Enzo fick excellent. Enzo även ck. Där gjorde även Enzos son, Ådi, debut och fick excellent. Fina killen. Då hade vi strålande väder.
Har även varit i Tvååker där båda vovvarna fick Vg. Vi var ett helt gäng som träffades på kvällarna och hade trevligt med grillning. Campinglivet är mysigt och det tycker hundarna med.
Vi har haft Nisse här på besök. Han har haft dambesök och han skötte sig galant så nu hoppas vi där blir valpar hemma hos den familjen.
Och Doris har börjat löpa. Lite jobbigt nu när hon höglöper. Så vi väntar nu med husbilturer tills det är över.

31/5
Nu är det lugnt i huset igen! Zafira har löpt färdigt, en månad för tidigt. Men skönt så det inte krockar med våra husbilsutflykter och hanarna. Det nya bekymret är att Doris inte börjat löpa. Kanske har vi en löptik ändå under semestern...😲 
Vi har varit på en del utställningar. Doris har smått börjat acceptera det och svansen kommer mer och mer. Och när vi var på rasklubbens utställning i Degerberga var svansen uppe hela tiden! Och då var det ändå 4 st till i ringen. Var såå nöjd! Det komiska var bara att domaren placerade henne som fyra pga för platt svans!! Kan säga att: har aldrig varit så nöjd med en platt svans förut! Ha, ha! 😀
Hon fick Hp och blev andra bästa tik i Osby. Bir! i Bjuv.
Och ett Hp i Älmhult. Har nu anmält henne till några officiella utställningar i sommar så hoppas på svansen då.
Och så har vi lilla Fiffi (Fröken Fideli). Hon är en liten söt dam och jag är så nöjd med henne. Hon har en otroligt bra kropp och ett fantastiskt fint huvud och underbara ögon! Hon går i ringen som en liten prinsessa. Hon blev Bir i Osby, Bjuv, Degerberga och Älmhult. Och även Bis-valp i Degerberga! Oj, vad många priser hon fick hem. Och fina Enzo blev bästa hane och slutade som Bim i Degerberga. Även han fick massor av priser. Det var en mycket trevlig dag även runt ringen😉.
Nu planeras det för fullt inför sommarens husbilstripper till utställningar runt om. Dyrt men kul.

28/4
April är snart slut och det har nästan varit sommar. Har inte regnat på länge och vi o hundarna njuter av den sköna våren. Har varit lite extra noga med att sköta pälsen på alla då vi ska göra ett undantag och ställa ut alla i maj. Ja, inte Emir då som är kastrerad. Men han får följa med ändå och får se någorlunda ut om han inte ska skämmas 😉 Hi!
Vi har nu varit ute en helg med husbilen. Vi var en natt i Nässjö där vi ställde ut Doris och Harry. Doris tycker fortfarande inte att det är hennes grej så frågan är hur länge jag ska tjata... 😲 Hm, kanske någon gång till..
Harry däremot blev bästa hane! Så första rosetten för i år får pryda husbilen! (förhoppningsvis inte den sista..)
Vi träffade även Avis och matte Sonja som ju bor i Nässjö. Avis är så fin (förutom att hon hade tappat all päls efter valpningen!)
Andra natten stannade vi vid sjön Bolmen. Där kunde hundarna springa runt utan koppel. Detta gillar vi o hundarna, att stanna vid en sjö, äta gått och gå en härlig promenad vid en sjö.

7/4
April är en härlig vårmånad men mars har varit underbart varm och vitsipporna blommar för fullt i skogen bakom huset. Vi har en bokskog intill tomten och snart börjar den också grönska. Då är våren som allra vackrast. Bara att njuta och se framåt.
Just nu mossriver vi vår s.k.a "gräsmatta"! Den är grön men tyvärr mer av mossa än gräs... Det är nackdelen när man bor intill skogen. Och hundarna ska man inte prata om! Hur mkt mossa kan det egentligen fastna i en papillonpäls? Jo, enormt mycket... Det blir borstning flera gånger om dan iaf! Jag har köpt ett stabilt trimbord nyligen och det används flitigt nu! 🙂
Vi har haft Agnes o Bella i drygt två veckor. Matte o husse har semestrat i Thailand. oturligt nog började Agnes löpa efter ett par dagar och var i höglöp de sista dagarna. Lite jobbigt med Harry o Enzo då! Men allt går fast mer planering bara. Enzo passade vi också när hans matte Filippa (vår dotter!) var och gjorde sitt examensprov i Östersund. Och hon klarade det och är nu hudvårds- och spaterapeut! Så glad för hennes skull!
Väldigt praktiskt att anlita när man behöver massage el ansiktsbehandling! Och hon har gjort ögonfransförlängning på mej som blev jättebra!
Har även varit på helgkurs i Halmstad med Gerald O'Shea. Första dagen var det så mkt att lära så både Enzo och jag fattade noll. Tänkte att det här går aldrig in.. . Men andra dagen gick det mycket bättre. Detta sätt att lära att ställa ut kommer jag träna kommande hundar på. Har börjat med Doris som inte gillar när man tar på henne.
Och veckan efter ställde jag ut Enzo i Malmö. Han fick excellent o oplacerad, MEN! Fick i kritiken: "Mycket bra presentation" Fast jag tyckte det gick så där kanske kursen ändå inte var bortkastad! 🤩 Ha, ha!
Har i helgen tagit hem vår husbil. Ska göra den redo för kommande helg då vi tänkte ta en runda. Zafira följde med ut i bilen och guud vad lycklig hon var! Hon sprang runt i sängen, sofforna och förarstolen. Hoppade upp på bordet och la sig tillrätta vid  fönstret och studerade vad grannarna hade för sig. Så kul när hundarna älskar att följa med oss.

25/2
Nu har vi fått vårväder! Igår hade vi 10 grader! Så härligt. Bara februari så det är för tidigt att hoppas att våren stannar... Doris fortsätter på sin valpkurs. Vilken förmån att ha privat kursledare och få antal valpar på kursen ( 3 st ). Vi håller på ca 1 timme ute och fikar och lite träning inne. Ute har vi bl a varit i skogen och lagt spår. Vi har haft uppletande av både leksak och matte. Och inkallningar då o då som Doris är jätteduktig på. Vi har även varit i byn och övat kontaktövningar. Då har jag haft klickern med mej. Inomhus har vi övat klicker och bordsträning. Efteråt har alla valpar varit supertrötta! Doris har varit så slut att hon har inte orkat hålla ögonen öppna!! Ja, det är sant! Hon har suttit och gått omkring med stängda ögon. Första gången trodde jag att hon fått smuts i ögonen men det var bara en slutkörd hjärna😮.
I helgen var Doris o jag på valputställning i Hässleholm. Doris tycker verkligen inte om utställningar. Men tyvärr bor hon hos helt fel matte, som då gillar hundutställningar!! Stackars Doris.. Men skam den som ger sig! Doris ville inte ta upp svansen mer än några sekunder men hade annars svansen löst hängandes ner (mot de andra gångerna: en svans klistrandes under magen!) Blev väldigt förvånad att hon fick Hp! Men jätteglad. Sen blev hon 2:a bästa tik. Domaren sa att hon kom tvåa pga av att svansen skulle visa sig lite till. Gör absolut ingenting att hon kom tvåa då detta var mkt bättre än innan och ett stort framsteg och förhoppningar om sommarens utställningar😀.
Annars är det lugnt och skönt med mina fyra små vovvar.
Kommande månad blir här åter lite pensionat. I morgon kommer Tella och ska stanna några dagar och om drygt en vecka kommer Agnes och Bella och ska stanna två veckor. Och slutet av mars kommer Enzo och stannar nån vecka.


14/2
Alla Hjärtans dag! Eftersom jag inte jobbat idag blev det tre-rättersmiddag. De gånger man jobbar blir det ofta hämtpizza😉. Fick tulpaner och choklad av maken.
Valparna blev 8 veckor i tisdags och idag har alla flyttat. Både tomt och lite skönt. Doris har varit lite konstig när jag plockat ner valphagen och bäddar o leksaker. Hon var duktig med att leka med dem. Zafira tycker nog det var skönt att bli av med busarna. Dom började ju växa ikapp henne och överföll henne mer o mer. Inte kul! 😲
Doris går på valpkurs med Fia och sist övade vi att gå i byn. Kontaktövningar och trafikövningar. Gick hyfsat men att gå förbi alla cyklar i cykelstället vid busstationen var läskigt så det får vi öva på mer!
Och så har Enzos valpar (med Honey) varit på besök. Dom var olika till utseendet men jättefina. En var mörk o trefärgad (hanen) och en var röd (tiken) som mamman. Ska bli kul att se dem framöver på utställning. Enzo var hemma då och gick fram och luktade men mer än så brydde han sig inte...
Och goa Avis har flyttat hem till sin matte för gott i Nässjö. Där har hon det superbra!

19/1
Valparna snart 5 veckor. Bara 3 veckor till dom är leverans klara och Avis flyttar hem till sin matte i Nässjö. Fina Avis. Hon har varit en supertrevlig tik och hoppas hon för över detta till valparna. Dom växer och har flyttat ut i köket och får springa runt på golvet ett par gånger om dan. Doris som tyckt valparna varit läskiga har börjat leka med dom. Alla börjar visa sin personlighet mer och mer. Figge är först med det mesta, både bus och upptäcktsfärd. Kröp över den 25 cm höga valplådan vid 2,5 veckas ålder! Man får många skratt utav honom! Lilla Fideli gillar leksaker. Och att hoppa på bröderna bakifrån. När hon får fatt i en svans eller ett öra biter hon och ruskar runt. Inte alltid killarna uppskattar det... Frasse är en liten goding. Kryper gärna upp i ens knä om man sitter på golvet. Och gillar att bita i kläderna...
Brukar ta ut valparna en kort stund vid fem veckors ålder. Men vädret i Skåne är för tillfället inte uteväder. Blåsigt, snöigt och kallt! Usch. Emir går bara ut varannan gång när övriga ska ut. Han tycker det är skönare att slippa... Men vad ska man säga, det är ju trots allt vinter!
Jag har börjat gå Skk:s uppfödarutbildning. Hur kul som helst. Så många olika personer o erfarenheter. Det blir många diskussioner om allt. Blir färdig med första delkursen till början av sommaren.

25/12
Nu är vi mitt i julhelgen. Gårdagen var som vanligt mysig med nära och kära. Mycket mat och fina julklappar. Idag är hundarna ganska slöa. Inatt har dock Enzo och Harry skällt o ylat en del. Zafira har nog börjat höglöpa! Pust!
Och så har Avis fått valpar. Dom föddes för en vecka sedan och växer och mår bra. Nu mår Avis också bra men när valparna var två dagar gamla blev Avis dålig i magen. Hon behövde gå ut varannan timme, dygnet runt i fyra dagar!! Tur jag hade tagit "mammaledigt"!
Och blev duschad och fönad i baken varje gång så det blev lite jobb. Hon ville heller inte äta och till följd minskade mjölken. Valparna mer gnälliga men minskade inte i vikt. Dom gick upp i vikt men väldigt lite. Jag kokte ris, blandade det med grädde och äggula och rörde i lite leverpastej. Hon fick prokolin hela tiden som inte hjälpte. Men lillejulafton vände det. När magen lugnat sig, började hon äta. Valparna fick mer mjölk och alla var nöjda och glada.
Avis är en duktig mamma men kommer gärna ut i köket när det ska lagas mat. Men det gör ju de andra också!
Det kan ju ramla ner något gott på golvet...

12/12
Redan Lucia imorgon. Idag har jag köpt de sista julklapparna! Skönt! Nu ska jag bara köpa lite julmat och sen ska jag invänta valpningen som blir strax före julafton... Avis är hämtad och det sparkar så mysigt i magen. Hon är så lugn och beter sig som en dräktig tik ska bete sig. Sätter lilla Doris på plats, tror hon tycker hon är för busig.
Har passat Agnes och Bella några dagar. Samtidigt skulle Harry och Doris ställas ut i Slöinge. Frågade om jag fick ta med Bella också. Och det gick bra. Och minsann blev Bella Bir! Hon är verkligen vacker denna dam. Kanske lånar henne fler gånger.😉
Sen har Harry och Nisse ögonlysts. På självaste Nisses födelsedag! Så jag fick krama om honom och ge paket samtidigt. Allt ok.
Doris har blivit 7 månader och väger nu 2,7 kg. Pälsen har äntligen börjat växa. Så hon inte blir allt för tunnhårig nu i vinter.

10/11
Nu har Doris hunnit vara med på fyra hundutställningar. Dock med svansen nere... Men alla fyra domarna gav jättebra kritik så vi får hoppas att hon vänjer sig i framtiden.
Avis har blivit parad och hoppas nu att det blir nån/några valpar innan jul. Hade varit mysigt!
Har även hälsat på Enzos son o dotter. Ser mkt lovande ut båda två.
Och under oktober har A-kullen fyllt 3 år! Dom har alla blivit så fina. Och E-kullen har fyllt 4 år! Och B-kullen har fyllt 2 år!
Har oxå hälsat på Ville (Coola Conny) och Baileys i Åhus. Ville fyllde nyligen 1 år. Dom har det så bra och bor med lille Molle 5 mån.
Vi har varit med husbilen en sista helg i Kivik innan den ställdes in. Hade på söndagen 17 grader den 27 oktober! Hur skönt som helst! Vi och hundarna hade en jättemysig helg.

11/10
Igår var vi och gjorde ultraljud på Funny och tyvärr fanns det inga valpar i magen...
Nu kan man koppla ifrån det jobbet för tillfället. Innan har man fått ev ta ledigt från sitt arbete, ev fixat in vikarier för en. Kollat almanackan lämplig dag för hämtning, avstått från Växjö utställning mm mm. Det är mkt planering när man skaffar valpkull. Men kul! Nästa vecka ska Avis paras så nu ser vi framåt att förhoppningsvis få valpar innan jul!
Avis förra valp fyllde 1 år nu i september och har blivit så vacker! (bilden brevid). Är så kul att få bilder på sålda valpar eftersom man inte vet hur dom utvecklas från valp till vuxen. En del blir jättelika sin mamma o en del sin pappa. Men även se helt annorlunda ut. Kanske då liknar sin morfar eller liknande. Jag försöker alltid leta upp bilder på far- och morföräldrarna om det finns möjlighet för att se vad som kan nedärvas i storlek, färg mm. Ganska intressant. Har även fått berättat en del egenskaper från andra uppfödare om deras släktingar till mina hundar för att veta likheter. Kul.
Annars är det lugnt hemma med mina godingar. Doris har varit på sin första utställning. Det var hemskt tyckte hon. Svansen försvann men kritiken var bra. Så vi övar med att gå själv i nya miljöer. Flera ggr i veckan får hon gå i byn. Tror hon snart varit i alla butiker! Hon hälsar också på min dotter Alexandra, som är frissör, i salongen och nu sist rusade hon förbi kunder och viftade på svansen när hon såg Alexandra! Så lite framsteg gör hon! Harry var också med på utställningen som stöd för Doris och han blev bästa hane! Han fick beröm för sin "mkt fina päls". Vad glad man blir, som jag har kämpat med denna enormt pälsade hund. Vi har kammat, tvättat, tunnat ut och åter kammat. För att få bort en hel del päls. Tror halva Harry försvunnit...😉
Vi har även hunnit med klubbtävling i agility också. Harry och Zafira var hur duktiga som helst. Blev etta o trea i hoppklassen! 😀
Sen har jag varit på uppfödarträff på Väla och föreläsning om valpning. Och har även anmält till föreläsning som Fredrik Sten ska hålla i. Blir nog bra det med.
Och sist men inte minst har Enzo blivit pappa! En son o en dotter!

11/9
Har varit mkt nu! Men börjar lugna ner sig lite nu. Har haft både Funny och Nisse hemma för parning och det gick hur bra som helst. Dom gillade varandra! Hoppas nu på valpar i början på november.
Fick även reda på att Enzo ska bli pappa i början på oktober så det mötet blev också lyckat! Ska bli spännande!
I helgen var vi på Öland. Vi åkte med husbilen och hade vår 16-åriga son med och hans flickvän. Tror dom hade kul. Dom spelade minigolf och tennis på campingen.
Böda camping hade stängt för säsongen men hade öppet för hundutställningen. På kvällarna tände dom massa marschaller längst gångarna  och det var hur fint som helst. Domarna bodde också på campingen och höll till på resturangen på kvällarna. (kan ju säga att en del var lite vingliga på väg tillbaka till stugorna!)
Både Enzo o Nisse fick Vg men är ändå nöjd. Såg en hel del G delas ut så Vg var väl ok då 🤩.
Vi passade på att se fyren Långe Erik och promenerade i Trollskogen. Gick en runda i Borgholm och besökte slottet.
Vi hade en härlig helg och ett underbart väder!

21/8
Nu i veckan har vi fått åka upp på klubben och träna agility. (Är ju bra att träna nån gång före tävling!)
Jag hade med mej Zafira, Harry och Doris. Doris fick öva att "stå fint" inför höstens utställningar och hon fick öva att bli bunden vid staketet och få VÄNTA! på sin tur. (Inte roligt:-)) 😲 Sen sprang hon efter Harry i slalomhindret och förstod inte varför Harry sprang slalom och inte bredvid! Doris var i alla fall snabbare på det sättet! 😉
När det väl var tävling blev jag förvånad att Zafira var så duktig! Hon klarade rejält böjda tunnlar och följde med bra runt hela loppet. Ja, två lopp var det. Blev fyra i det ena.
Harry fick ett glädjefnatt i sitt första lopp o blev diskad. Han är så söt för han tycker det är superkul! Andra loppet gick mer sansat till och han blev tvåa! 🙂
Annars har vi varit i Ronneby och ställt Enzo (excellent) och då hade vi hundvakt åt Doris, Emir o Harry så det var lugnt när vi bara hade med Enzo o Zafira. Zafira vaktade vårt utställningstält så INGA andra hundar kom för nära! Hon låter ganska farlig, men det behövs kanske när man är så liten...
Doris växer och närmar sig 2 kgs sträcket. Hon håller på att lära sig inkallning när vi är ute och går, åka bil själv (utan de andra hundarna) utan att bli hysterisk! Går så där kan jag säga.. Där är hon lik sin pappa Nisse som ibland hade lite seperationsångest när han blev instängd eller utstängd 😮.

Stackars Emir blev skadad lite en dag när han lekte med bollen. Han sprang rakt in i en solstol och skadade frambenet. Guud som han skrek! Och länge! Han bröt inget men haltade rejält ett par dagar. När jag skulle borsta hans tänder en vecka senare ( ja, jag gör det inte dagligen!) så såg jag en framtand som var så lös att man kunde ricka den! Det måste hänt i krocken med solstolen. Och jag som bara undersökte hans ben! 😥 
Tanden sitter än så länge kvar men kommer att ramla  ut.

Även om det är en sommarmånad än, så börjar det bli mörkt på kvällen, kyligare på morgonen och friskare i luften. Och jag gillar hösten! 🙃



31/7
Det var ett tag sedan jag skrev här. Har bara njutit av sommar och semester!
Vi har hunnit vara i Borås, och Tvååker på utställningar. Lite sådär resultat men campat med syrran och hennes man som också ställer ut sina hundar. Så det har varit mysigt.
Ögonlyst Enzo och Funny också. Även patella kollat Funny och allt var ok. Då väntar man in hennes löp nu...😉
Annars växer Doris så det knakar! Hon väger ca 1,7 kg och är 12 veckor. Hon har varit jätteduktig att ha med i husbilen. Det enda är att hon kom på  att skäller man får man gå ut (för matte tror man är kissig!!) och sen får man komma uppoch ligga i sängen! Så efter en vecka var man väldans kissig kl 01.30!! (mot vanliga 06.00-tiden)🤩
Så det har varit svårt att få bort dom olaterna nu när vi är hemma...
Annars har vi varit lite runt med husbilen och varit en del i Värmland. Där är så fint! Vi avslutade med utställning i Ransäter där Enzo blev 3:e bästa hane med reserv-cert! Min fina kille!


22/6
Nu har vi midsommarhelgen här med blandat väder. Just nu sitter jag i uterummet med tänd brasa medan regnet öser ner utanför. Sommar kan vara mysigt då oxå! Men igår hade vi bra midsommarväder. En skur bara under kvällen. Vi gick bort på eftermiddagen till min syster o man med alla hundarna.  Doris fick förstås oxå följa med. Vi åt jordgubbstårta och klädde en liten majstång. Sen gick vi alla hem till oss och åt sillmiddag.
På kvällen sov hundarna gott efter en heldag ute med massa hundar. Och idag är dom lite "dagen efter"! Dom är inte vana att vara uppe till två på natten! 😉
Förra helgen var det premiär med husbilen för i år.
Hundarna älskar att följa med! Vi åkte till Skummeslöv och Doris fick uppleva campinglivet! Hon fick se den stora tallskogen, stranden och havet!
Blev många promenader och då var faktiskt hundvagnen till stor nytta.😀
Nu börjar man räkna ner dagarna till semestern. Två veckor ska arbetas först..
Och nästa helg åker vi till Borås på utställning. Då ska Enzo och Nisse visas upp. Då följer Doris o mamma Aliss oxå med , som dock får stanna vid husbilen med husse.🙂

20/5
Har haft Nisse hemma en vecka. Han livar verkligen upp oss alla. Har aldrig träffat en gladare hund! Söta Nisse!
Pingsthelgen har dels tillbringats på hundutställning i Hässleholm.
På lördagen var det rasklubben som hade utställning. I 30 graders värme! var det svettigt! Men Enzo var duktig och trots rakad mage efter operationen blev han etta i öppenklassen. Och han slutade som fjärde bästa hanhund med ett retligt reserv-cert! 😥
På söndagen regnade det hela dagen och var 13 grader! Man hade lite dåligt med kläder med sig så man var blöt och fysen..
Vi hade en väldigt kritisk domare som tyckte alla hundar mer eller mindre var fula. (ja, han sa det!) Både Nisse och Enzo fick Very Good och det får man vara glad för eftersom han delade ut flera Good och Sufficient. Och inte delade han ut något cert till hanarna heller....
Men Doris växer så det knakar här hemma! Hon väger redan 395 gr! (116 gr för 11 dagar sedan)
Har knappt sett henne i helgen pga utställningarna och jobb men ser ut att hon går upp i vikt var gång man tittar till henne! Aliss är jätteduktig mamma och har börjat vara ute mer än fem minuter med oss andra. Hon har ju brått in annars;-)

14/5
Har varit en händelsefull tid här hemma! Aliss började valpa två dagar före uträknad dag. Hon födde först en liten tikvalp och allt gick som det skulle. Efter nån timme krystade hon ut en halv valp! Sen satt den som en propp där bak. Kom inte ut hur mkt hon än krystade! Valpen kom (i sin blåsa) med rumpan först och dessutom uppochner. Försökte lirka lite men eftersom den var upp o ner blir det mer kritiskt. Ringde Djursjukhuset i Helsingborg som bad oss komma direkt. Och eftersom det var Kristi himmelsfärdsdag och helg så var det det närmaste stället som är öppet. Tar ca 40 min att köra dit. Och oturligt nog var E4:an avstängd och man fick köra en omväg ut på E6:an och runt om innan jag var på plats. Pust!
Stackars Aliss! Sa inte ett pip på hela tiden med en halv valp ute! Väl inne blev det brått! Valpen fick dras ut, med lite våld, men den var tyvärr död. En hane. Sen var Aliss så trött och hade inga värkar. Men eftersom jag hade röntgat henne visste jag att det fanns en till i magen. Sa till veterinären att jag åker inte hem förren den kommer ut DÄR! Aliss fick dropp men inget händer.
Då går veterinären in för att förbereda ultraljudet för att se om valpen mår bra eller ej och om det blir snitt.
Men, då börjar Aliss krysta! Springer och hämtar personalen och ut glider en svag, spinkig hanvalp som inte överlevde... Just i denna sekund känner man om det är värt att hålla på med avel...😥 Men det allra viktigaste är att det gick bra för Aliss! Och att lilla valpen mår bra och tas hand om mamma. Och guud vad fin hon ser ut att bli! Och eftersom det inte har ploppat ut massa valpar senaste tiden här på kenneln så behåller vi lilla Doris tills vidare😉!
Och så har Bella bytat hem. Det blev så att när Agnes hundkompis dog, 14 år gammal, blev Agnes ensam. Hon sprang runt och saknade sin vän.När jag hörde att Bella skulle säljas kom jag tänka på att detta skulle ju bli hur bra som helst! Och nu har Bella och Agnes bott ihop drygt en vecka och det går superbra! Så skönt!
Och så har jag idag varit i Halmstad och hämtat Nisse!
Glada Nisse! Hans matte tränar honom jättebra med lydnad, gå lös, att stanna och inkallning. Det går jättebra! Har berättat för han att han är pappa till en liten Doris men han fattar inte!! Ha! Men han får inte träffa dottern denna gång pga smittorisken. Vill ju inte något ska hända lilla loppan!🤩

23/4
Har varit mycket sista veckorna... Till att börja med har våren kommit på riktigt. Har satt penseer och haft tvätt ute! Så skönt!
Emir med sin mjuka päls som alltid har massa tovor och har alltid massa mossa i den har nu blivit klippt! Tar emot att klippa en papillon, men efter år av problem så ringde jag Jessica som tog emot honom och klippte honom. kan ju inte påstå att han är fin men Emir är lycklig och kan rulla sig i gräs/moss mattan utan att allt fastnar!
Enzo har haft en söt dam på besök. Troligtvis var hon i slutet av löpet så det var inte direkt nån *hetta* mellan dem. Så tiden får utvisa om det blir valpar annars kommer hon nog tillbaka..🤩
Och förra helgen blev Enzo magsjuk, trodde jag! Han hade några dagar tidigare hälsat på en hund som haft magsjuka med kräkningar. Så jag och Enzos matte Filippa, turades om att ta hand om honom. Han kräkte några dagar, slutade äta och hade svårt att få i honom vätska. Till sist ringde jag veterinären som sa vi skulle komma in.
På några dagar hade han blivit så mager och tunn. Går ju snabbt på en liten hund.
När vi kom in gick allt väldigt fort. Blodprover (som var jättedåliga), vätskedropp och antibiotika direkt i blodet, röntgen som inte först visade något.
Njurarna, levern fungerade dåligt. Han blev inlagd så klart. Efter att jag kört hem ringde dom och sa att dom gjort en kontraströntgen på tarmarna och hittat en plastbit som fastnat. Tarmen var riktigt inflammerad och uppsvälld. Det blev akut operation. Redan dagen efter var blodproverna nästan normala. Ytterligare en dag hämtade vi hem honom. Han fick med sig antibiotika för en vecka men dom vågade inte ge han mer smärtstillande för att inte skada levern mer.
Och jag som trodde detta var en magsjuka!! Veterinären sa att det var tur vi kom den dagen annars hade det nog varit för sent..
Men Enzo mår hyfsat bra nu men ska plågas tio dagar till med tratten nu innan stygnen tas.
Och mitt i allt detta har vi varit på utställning i Östra Ljungby med Coola Ville och hans familj. Mer långsam domare får man leta efter!! Halv fem på kvällen var det dags att visa papillon! Och inte ens kaffe kunde man köpa där!! Tur vi hade underbart väder.
Ville ställdes mot två andra hanvalpar som var lite äldre. Men Ville knep första platsen. Senare vann han även gruppfinalen! Fina Ville! Han har blivit såå fin. Har en bra storlek med stabil kropp och härliga färger!

3/4
Redan april men inte så mycket vår. Det var -10 gr när jag gick till jobbet häromdagen. Kallt! Dagarna nu är soliga och Emir älskar att ligga på lekstugans verandra och lapa sol! Det är nästan omöjligt att kalla in honom när han lagt sig där! 🙃
Snart fyra veckor sedan Aliss blev parad. Ska på ultraljud nästa vecka och se om parningen lyckades.
Tyvärr blev det ingen valp för Zafira. Det som sågs på ultraljudet blev ingen valp. Det är nog inte meningen att hon ska bli mamma. Så hon får bli en soffhund precis som hon redan är! 😉 Ska träna lite mer agility med henne till våren. Ja, känns som man vill komma igång med träning på alla hundarna. Tror fortfarande det är för mkt snö/is på agilitybanan ännu. Är skog runt om så det tar tid innan det smällt...
Och så var vi i Malmö förra helgen. Ställde ut Enzo och Nisse. Enzo fick excellent. Nisse fick oxå excellent och blev placerad fyra i unghundsklassen. Och båda fick bra kritik. Nisse var som vanligt överglad! När domaren tog fram sin pipleksak och gick runt och tittade på alla hundarna var det ju Nisse som skulle hoppa upp och skulle ta leksaken. När vi skulle gå fram och tillbaka, fick Nisse gå både två och tre gånger eftersom han sprang hoppsansteg! Och medan domaren bedömde de andra hundarna låg Nisse raklång i ringen! Pust!🤨
Söta Nisse! Han är speciell kan jag säga. Men han fick härligt temperament av domaren!
Nisse har åkt hem till sin nya matte igen och lugnet har lagt sig i hela huset!
I påsk har min dotter firat sin 25-års fest här i huset. Ca 60 personer kom. Jättetrevligt. Fanns några gäster som förälskade sig i Harrys söta ansikte! De bar omkring honom som ett gosedjur och Harry trivdes med det. Fick kolla så han fanns kvar innan de sista gick hem (04.45!).
Tänkte nu i det fina vädret att jag skulle testa att sätta upp mitt nya tält. Ska ju använda det om ett par helger när vi ställer ut på en inoff utställning.
Ställer ut Coola Ville en gång till innan han skrivs över på sin matte med familj som han bott hos nu en tid. Bättre familj får man leta efter! 😀

18/3
Idag stormar det! Men härligt när det blåser i hundarnas pälsar! Tror nog dom gillar det. Dom varnar för snökaos ikväll och i morgon så då planerar jag att stanna inomhus. Är ledig så då blir det inomhus pyssel.😉
Är såå nyfiken på om Zafira kan vara med valp. På ultraljudet såg man ett foster och hon har betett sig väldigt dräktig de första fyra veckorna. Men nu är hon som vanligt igen. Möjligt att det aldrig blev en valp, men hoppas hoppas! Tar en röntgen nästa vecka för att se om det finns något i lilla magen. Är ändå skönt om "vi" ska förbereda oss eller ej....
Aliss har dock blivit parad med Nisse för en vecka sedan, och det ska bli spännande vad det kan bli för valpar! 🙃
Det är ju mkt planering vad gäller valpkullar. Och då menar jag privatlivet. Ev födsel den veckan, en tysklandsresa en annan vecka, utställning en annan vecka. Allt ska planeras så det inte krockar! Väntade att para Avis till hösten då hon fortfarande inte vill löpa! Vill inte ha småvalpar över familjens semester. Åter planering...
Lille Coolis (Ville heter han ju) har varit på sin första utställning, i Laholm. Han skötte sig bra trots at det var lite läskigt runt omkring. Han blev Bir och Big-3:a! Jättekul! 🙂
Även Baileys var med och tittade. Jag hade kört och hämtat Nisse före utställningen så Belle och Nisse fick träffas! Belle är alltid så glad o go, medan Nisse är SÅÅ ÖVERGLAD och go! Pigga killar!
Har Nisse hemma veckan ut då vi ska ställa ut i Malmö på söndag. Nisse behöver tränas. Han får lära sig att inte hoppa i ringen (pust!) och heller inte lägga sig raklång på golvet medan man väntar (pust!). Så vad det gäller Nisse bör han vara mittemellan.....😲 Önskar mej själv lycka till med den träningen! 😀

26/2
Tänkte att det är dags att uppdatera här. Men har inte mkt att skriva. Inte hänt så mycket med hundarna sen sist. Zafira löpt färdigt och de andra som ska löpa nu har inte börjat...
Funny löper nu oxå men hon paras först nästa vinter.
Nisse har det bra i sitt nya hem och även Coolis trivs.
Ska ställa ut Coolis i Laholm om två veckor och ska bli spännande och se hur han vuxit. Har inte träffat honom sedan december.
Annars har vi bara varit på kalas känns det som! Februari och mars har vi sju som fyller år så det blir till att köpa många paket och framför allt flera blusar!! Man kan ju inte komma i samma kläder hela tiden. Det är ung. samma personer man träffar! Ha!

11/2
Har badat alla mina vovvar. Och efteråt såg jag att dom måste varit smutsiga för dom blev så vita och fina! Och luktar nu så gott! Emir har lite annorlunda päls eftersom han är kastrerad så han fick Arganolja i sin päls så den blir lite glansigare och förhoppningsvis mindre tovig. Men fy vad dom fäller efter badet. 😲
Jag har anmält Nisse och Enzo till Malmö i mars. Ska bli kul att börja ställa ut igen efter uppehållet.
Nisse har ju flyttat till Halmstad. Och det har gått jättebra. Hyfsat nära att hämta honom vid parning och utställning. Han ska börja med agility till våren med nya matte. 😉
Inatt har jag fått sova hela natten! Tre nätter i rad har Harry ylat, Enzo skällt för Zafira har löpt. Det värsta har nog gått över nu. Zafira blöder ju inte vid löp så det är omöjligt att veta var i löpet hon är i förutom på mina hanars beteende!
Har gärna velat ta valpar på henne och Harry men Zafira som ser ut som en liten söt madam är i själva verket en bestämd dam! Hon älskar Harry i vanliga fall och lät honom lukta och fjäska men morrade och bet honom om han försökte bestiga henne! Ja, det var ialla fall ett försök. Ska prova annan hane nästa gång, kanske...
Och så budade jag hem en splitterny pet stroller på Tradera. Får erkänna att jag tyckt det ser lite fjantigt ut när en del kommer på utställning med ett helt gäng Chihuaua (inte emot rasen!) som sticker upp från vagnarna! Ha! Men har letat lite efter en begagnad billig som kan användas när man har valpar. Vi är ute en hel del med husbilen och kan då ta med valparna på promenader när dom inte kan gå så långt.
Om det nu blir valpar och då till sommaren. Risken är ju att alla inte blir sålda.. Saknade även en vagn i somras när Zafira bröt tassen! Vi fick ju bära henne ett antal veckor då.
Men denna vagn var superbillig och ny så det var perfekt. Min dotters Tella gillade att ligga i den 😀
Annars inväntar jag Avis och Aliss löp. Bör ske de närmaste dagarna...

19/1
Vinter och kallt! Passande nog blev det stickat några varma hundtröjor. Fast det är nästan bara lilla Zafira som behöver det när det är under -5 gr. Men eftersom jag blev sticksugen blev det så..🤔
Har börjat titta lite på utställningar under våren som skulle passa. Man börjar ju bli sugen nu efter vintervilan. Få se vad det blir. Malmö i alla fall.
Väntar på att några tikar ska löpa snart. Då blir det parningar. Kanske vi har bättre tur med denna gång med fler små valpar.

1/1  2013
Nytt år! Idag är vi allt lite trötta, både människor och djur. Zafira och min dotters hund Tella var lite rädda igår för raketerna. Killarna brydde sig inte alls. Men tyckte de flesta smällare sköts upp vid tolvslaget.
Vi var hemma hela kvällen med gäster så det var lugnt för vovvarna. Tyvärr regnade det hela kvällen och även idag så vi har inte varit ute så mkt. Denna dagen på året är det ändå soffan och Ivanhoe som gäller 😀.

25/12

Juldagsmorgon. Vi har haft en underbar jul med alldeles för mkt mat ( som vanligt ) och aningen för många julklappar ( som vanligt ). Men njutit och tacksam för allt. Jag fick en IPad som jag nu sitter och skriver på , men behöver lära mej hur man använder datorn, Iphonen o Ipaden ihop. Mina barn som då behärskar allt detta får visa mej hur jag ska göra. För dom är allt självklart men för en annan är det rena grekiskan..!

Igår hade vi både Lady, Tella o Enzo på besök men annars är det lugnt i huset. Lille Coolis har ju oxå flyttat och det är lite tomt när han är borta. Men han har fått världens bästa hem. Och det känns skönt.

Har haft turen att vara ledig både julafton och juldagen i år så då kan man njuta till fullo. Även om dagarna är fullspäckade. Har en go förmiddag dock och i eftermiddag åker vi till min mamma o man på middag. God fortsättning allihop!

14/12
Ligger hemma på soffan sedan några dagar med en rejäl förkyldning. Kan det vara för man för några dagar sedan sprang i bikini i minus tolv grader?!! Kanske..
Igår gjorde jag julköttbullar (bara för att jag redan köpt färsen). Det var jobbigt! Ganska matt i kroppen och har ingen som helst aning hur dom smakar! Har varken smak- eller luktsinne. Blir ju spännande om någon säger nåt om det på julafton...
Nu i helgen passar jag min systers hund Etta. Dom ska upp till Stockholm och se musikal och jag hoppas dom kör försiktigt eftersom det ska bli snöoväder! Igen.
Coolis älskar Etta, han springer efter henne hela tiden.
Han provade att gå in i hennes bur och det var ok så länge som hon var UTAFÖR buren. Tvärtom gick INTE..
Jag har även ögonlyst Nisse, Harry och Zafira. Hade ju inte tänkt ta valpar på Zafira men efter ett samtal med en annan uppfödare tyckte hon det var synd att inte prova på den tavlan. Vi får väl försöka då;-) Ser Framför mej ett par valpar söta som Zafira och Harry...!
Och så har Baileys flyttat! Det blev väldigt bra det här. En trevlig familj ringde och ville köpa Coolis. Jag sa att jag skulle spara honom men att jag hade en ettåring om dom var intresserade. Dom kom och tittade på Baileys och lånade hem honom samma dag och jag fick aldrig tillbaka honom! Så bra det kan bli!

9/12
Vinter, vinter! Det blir ju lite julstämning när det är vitt och snö ute. Hundarna älskar snön och även lille Coolis. Han har lite mer problem med att springa i decermeterhög snö! Räcker ju upp till magen 😉!
Han är duktig på att kissa ute, det är ibland jag som är oduktig på att ta ut honom när han lekt färdigt 🤨.
Han är rätt så tuff och få stå ut med hårda nypor från de andra. Nisse leker ibland lite "ordentligt" och glömmer att Coolis är liten...
Idag är det bara två veckor till julafton. Idag har jag slagit in en massa julklappar. Har varit i Ullared lördag till söndag och fått shoppa lite. (eller mycket).
Min syster har fyllt jämnt så vi, min bror och våra respektive hyrde stuga och på kvällen badade vi i badtunna med -12 grader kallt ute! Härligt!

26/11
Coolis har hunnit bli 8 veckor. Han är en liten vilde men mest snäll o go. Har tvekat länge om jag skulle sälja honom eller behålla honom och eftersom han gick igenom veterinär besiktningen utan anmärkning så får han stanna ett tag. Kanske hittar jag ett foderhem som passar så småningom.
Eftersom han är ensam valp har jag regelbundet tagit ut honom flera gånger om dan sedan han var sex veckor så det blir väldigt lite olyckor inne. Har man många valpar hinner de ofta göra på golvet innan alla kommit ut!
När jag körde upp till Ljungby och lämnade Avis fick Coolis följa med. Han var jätteduktig att åka bil och sov sött hela vägen.
Vi har även varit i Växjö med Nisse på utställning. Han fick Very good men blev placerad som fyra. Domaren sa att han var mkt avundsjuk på min hund. Han har allt en hund ska ha men Nisse var lite mager! (hade ökat maten i tre veckor ändå). Nisse har mkt energi! Och han sa att ge honom ett halvår till och kom sen tillbaka. Jo, det gör vi. Kansk blir den gänglige tonåringen vuxen i kroppen då!
Och så har vi haft många vovvar som har fyllt år. Först Avis o Aliss den 15/10. Enzo den 26/10. Nisse den 22/11 och Zafira den 23/11. Det fick ju bli ett hundkalas! Leverpastejtårtor med skinka och köttbullar! Tog ca 30 sekunder så var kalas slut... 😲

22/10
Nu är hösten som vackrast! Jag njuter verkligen att vara i skogen och plocka trattkantareller. Och det finns det massor av! Är ute då så länge att hundarna tröttnar och vill till bilen! Dom sover gott efter en sån runda iaf.
Coolis växer och utvecklas. Efter tre veckor har allt gått med rasande fart! Han går rundor själv och fått vara med både i köket och framför tv:n i soffan. Allt blir så mkt enklare nu med bara en valp. Och extra viktigt för honom att vara med eftersom inga syskon sysselsätter honom. Han äter även lite hundmat nu med stor aptit. 🙂
I helgen var jag o Nisse på två valputställningar. I Hässleholm blev det inget Hp men det blev det i Laholm dagen efter. Där blev han bästa hane!  Domaren gillade Nisse och tyckte han hade utmärkt temperament! Och det har Nisse MYCKET av!! 😮

3/10
Efter veckors väntande blev det dags för Avis att valpa.
På 62:a dygnet fick hon en liten son! Jag hade varit på röntgen med både Avis och Aliss så jag visste antalet redan. Avis hade inga som helst tecken på valpning där inte! Hon låg bara på min säng och när jag tittade på henne började hon krysta! Bar ner henne till valpkorgen och en kvart senare hade Cooli's kommit! Ja, har bestämmt att han ska heta Coola Conny. Ha!
På röntgen såg man att det skulle vara en stoor valp men han vägde bara 118 gr. Men nu efter en vecka har han gått upp det dubbla. Han har ju mkt mjölk för sig själv!
Fem dagar senare på utsatt datum var det dags för Aliss.
Hon hade de typiska tecknen på valpning. Hon flämtade och bäddade timmar innan hon krystade.
Tyvärr födde hon en missbildad valp. Efter den valpen la hon sig och sov och allt var lugnt. I fyra timmar! Ringde dock djursjukhuset för rådgivning men dom sa bara att jag skulle vänta. Jag visste att hon skulle ha två valpar annars hade jag trott hon var klar. Den andra valpen var en liten klen valp på 55 gr! Den kunde inte äta själv och Aliss var inte intresserad av den. Den såg inte riktigt färdig ut så jag fick en tid sent på kvällen hemma hos min veterinär. Där tog vi beslutet att avliva den. Tråkigt alltså.
Tror nog Aliss var lättad att bli av med den svaga valpen.
Jag tror att Cooli's kommer att liva upp här hemma och många som vill gosa med honom när han blir större 🙂

15/9
Har fått hem Avis nu. Har varit hos veterinären med både Avis och Aliss och fått konstaterat att båda är dräktiga! Hon kunde inte säga antalet valpar exakt men båda dräktiga. Var ju lite osäker på Aliss eftersom hon inte hade några typiska tecken. Och när jag jämnförde tikarna var det ingen tvekan alls på Avis! Tjockare mage, stora tuttar och det typiska lugna sättet som dräktiga tikar har. Ska hämta hem Aliss nästa vecka oxå. Det skiljer ju bara fyra dagar på deras uträknade tid.
Avis har en vecka själv med mej( och familjen o hundararna) innan Aliss kommer. Aliss bor ju nära och känner oss så hon bor in sig fortare.
Det är så mysigt med stundande valpningar (och nervöst!). Nu ska handdukar tvättas, valplåda förberedas, lagt in semester på jobbet och köpt in nya filtar till valpbäddarna.
Vi har även varit på utställning i Sofiero och Eket.
Ställde Enzo och Nisse. Enzo fick excellent båda dagarna men opl. Nisse excellent och tvåa på lördagen och Vg och fyra på söndagen. Godkänt! 😉

30/8
Det har varit några händelserika veckor nu. Vi har varit i Ronneby och ställt Enzo och Baileys. Enzo fick excellent, ck och reserv-cert och blev andra bästa hane! Belle fick very good och ville ej visa svansen. Fick dock fin kritik annars.
Sen har vi varit på ett par kräftskivor den ena var hos mina kusiner i Halmstad. Där var fyra andra hundar men det gick bra ändå.
Så har vi varit på Gotland. Vi ställde Enzo, Nisse o Belle. Det gick kanske inte lika bra, men Nisse överraskade och tog på sin allra första utställning excellent och Ck! Jättekul!
Sen åkte vi omkring på ön och tittade på raukar och helt underbara stränder! Jättehärliga dagar!
Idag körde jag till veterinären i Lanskrona för nytt besök för Zafiras fot. Dom tog en röntgenbild och den visade att benet fortfarande var av! Det har nu gått
 4 1/2 vecka sen hon skadade den! Han tyckte ändå att hon skulle gå som vanligt och hoppas på att det läker ändå. Hon har inte ont eller är svullen iaf.

12/8
Då är det sista dagen på semestern idag. Hade gärna varit ledig lite längre... Men vi har haft en jättehärlig sommar.
Zafira börjar bli bättre i foten men går fortfarande på smärtstillande. Ska röntgas igen om två veckor.
Så har både Avis och Aliss varit hos fina hanar och blivit parade. Ska bli spännande i båda kombinationerna.
Vi har varit uppe i Nässjö och hälsat på Avis och Sonja. Dom bodde jättefint och man såg hur bra Avis har det där.
Vi hälsade även på Tina och Daniel på Qweenwing's kennel i Vetlanda. Det var trevligt och kul att träffa dom och alla hundarna!
Sen har vi varit ute på lite övernattningar med husbilen. Vi har bl a varit i Torekov och vandrat i hamnen och badat i havet! Kan tro hur mkt sand man hade i sängen sen! 🤨
Och nu i helgen har vi varit i Ronneby. Baileys ställdes ut för första gången som junior. Han fick Very good.
Hade han haft svansen uppe hela tiden hade han fått excellent. Hon tyckte han var mkt fin för övrigt och det har jag hört förut så nu är det hårdträning på honom.😉
Enzo blev etta i öppenklass med ck. Sen blev han andra bästa hane med reserv-cert! Att han ens fick ett ck var ganska otroligt! Enzo var nämnligen väldigt dålig i magen och hade racerbajs mitt i ringen och det rann längs hela baken! Vit hund med diarre', tvi. 😥
Domaren var snäll och gav mej våtservetter och vi torkade så gott det gick. Hon sa att bara han var så ren så hon kunde känna på kulorna så var det ok!
Det blev lite komiskt och tur att han inte åkte ut där.
Men hon sa att han såg påverkad ut av sin dåliga mage,
stackars Enzo!
Annars har vi slappat men även tränat lite agility. Min syster har köpt in hinder och fina tunnlar och har egen bana hemma så det har vi provat. Måste säga att Baileys har talang för detta. Medan Nisse verkar tycka att varför hoppa över ett hinder när man kan gå runt om!

26/7
Man ska inte klaga på värmen! Men man har ju vant sig vid typ 15 gr i flera veckor! Tur man har pool som man kan svalka sig i. Havet är härligt men hemma slipper man all sand som följer med efter en dag på stranden.
Är man hemma kan man svalka vovvarna oxå. Idag ska vi köra iväg och och köpa en liten babypool till hundarna som dom kan bada i. Igår var vi hos Funny och hälsade på och hon hade en sådan pool. Hon sprang och busade och rätt som det var sprang hon i badet och svalkade sig och sen kom hon tillbaka nybadad och busade vidare! Häftigt! Funny har ifs alltid varit glad att bada. Även inne i vattenskålen. När hon varit ute och blivit smutsig så tvättade hon alltid tassarna i vattenskålen när hon kom in. Inte alltid uppskattat av mej 😥 !
Igår blev Enzo ögonlyst och Aliss ögonlyst och patellakollad och båda UA. Skönt!
Zafira har varit halt ett par dagar så jag frågade veterinären i Landskrona om dom kunde kika på Zafiras fot oxå. Jo, det gick bra. Det blev sövning, röntgen som visade att hon hade brutit av ett ben i en tå. Hade det varit brutit på mitten hade det blivit operation med stift men den var bruten nära knogen så dom kunde inte göra så mkt. Och i denna värme ville dom inte binda in det för då fick jag köra till dem varannan dag o byta i ca tre veckor! Dom vågade inte gipsa heller, dels för värmen och dels att dom flyttade frakturen så den växter helt fel. Så nu är det burvila i tre veckor och inte stödja på benet! Svårt  när hon går på smärtstillande som gör att man vågar stå på benet! Pust!
Hon ska tillbaka om drygt två veckor och röntga det för att se hur det läker. Troligtvis växer det inte helt rätt men har hon inga besvär med det så kvittar det ju.
Annars njuter vi av semester och det fina vädret. Och vi hoppas på lyckade parningar för Avis o Aliss som båda ska paras i dagarna....🤭

8/7
Nu har vi fått härligt väder! Idag har jag badat i poolen för första gången i år. Har liksom inte varit väder till det förut...🤭
Har hunnit med fem hundutställningar på nio dagar! Först var vi i Borås. Tredagars med skiftande resultat.
Den ena dagen fick man bra och den andra mindre bra, och det gällde både Enzo, Nisse och Funny!
I helgen var vi i Tvååker och då minsann blev Enzo bästa hane med Cert o Cacib!! Och slutade som Bim. Superroligt! Andra dagen slutade han som fjärde bästa hane med reserv-cert! Med andra ord en superkul helg. Nisse blev tvåa m Hp ena dan och trea andra dagen.😀
Och nu i veckan åkte Funny till sitt nya fodervärdshem.
Ringde idag till dem och allt går bra. Funny ska få en kompis på fredag, en 8 veckors valp att busa med. 😉
Nu blir det en lugn period framöver med två veckors jobb innan det blir semester. Ledighet för oss alla!

25/6
Idag regnar det mer än vanligt! Inte kul med blöta hundar. Men i helgen var vi på västkusten på en ö strax neranför Lysekil. Det kom nån skur även där men inget på midsommarafton på dagen så vi kunde ha shorts o klänning utan att frysa. Alltid nåt!
Det är en mysig fiskeby med en hel del folk som firade helg. Det är samma ö som tv-serien Saltön spelades in.
Vi hade Nisse, Baileys o Zafira med och dom trivdes! Många promenader och liv o rörelse. Kan säga dom sov så gott om natten, i min säng!
Nu är det bara att städa i husbilen till nästa utflykt, Borås nästa helg.

12/6
Snart skolavslutning! Sonen slutar på torsdag. Han tycker det är en väldigt låång sista vecka, precis som man själv tycker innan man går på semester!
I lördags fyllde Funny 1 år! Glada Funny, hon är som en valp fortfarande. Hittar på en massa bus och förstår inte varför vi varje gång blir arga på henne när hon gräver gropar i gräsmattan eller biter av blommorna i blomkrukorna... pust! Men hon är otroligt snäll, (annars!)
Det är en härlig tid nu innan semestern. Det är faktiskt härligt att längta till semestern! Först ska vi ha skolavslutning. Ja sonen är 15 år och vill inte ha mossan med på avslutningen men jordgubbstårta med kusinerna slipper han inte undan med! Det har vi ju ätit i alla år! Även om nu kusinerna är vuxna... 😉
Till midsommar åker vi till västkusten med husbilen och helgen efter åker vi till Borås. Såg att det var 102 st papillon anmälda till fredagen...Hm!
Hoppas på fint väder så man kan njuta av det.

27/5
Mors Dag! Firade  jag med en 10 timmars arbetsdag! Men firade kvällen med nära och kära.
Förra helgen var jag i Hässleholm på utställning. Både Enzo och Aliss fick Excellent! Lilla Aliss blev även fjärde bästa unghundstik. Super! Fick träffa Avis och matte Sonja oxå. Avis fick Very Good med fin kritik. Hon har blivit såå fin och underbar päls. Hon är ögonlyst och patellatestad ua och hane bestämd så parning bör ske i augusti. 😉
Fick även träffa Bella o Baileys som gick i valpklassen med fina kritiker. Måste säga att dom är otroligt söta!
Dock fortfarande blyga och försiktiga. Men det kommer säkert med tiden.
Och så har vi haft agility tävling uppe på klubben. Härligt väder och Harry kom tvåa, Lady trea och Zafira fyra. 🤩
Och i helgen var vi på rasklubbens utställning i Degerberga. En liten och trevlig utställning med bara pappisar! Nisses första! Nisse blev tvåa med hp. Funny blev tvåa i juniortik kl och Enzo blev trea i oppen kl.
Enzo var livrädd för domaren och lät sig inte röras av henne så därför kom han bara trea sa hon. Men hon gillade honom för det fanns inget negativt alls i kritiken!

7/5
Sitter i mitt fina uterum och tittar ut på bokskogen som vi har utanför trädgården, så ljusgrön och fin med alla vitsippor på marken! Det är en härlig tid nu. I helgen konfirmerades vår son och det var så fint med vitklädda ungdommar i sina kåpor mot det gröna utanför kyrkan.
Annars har det varit en lugn tid vad gäller hundarna.
Det närmar sig med stormsteg en massa utställningar. Hässleholm och Degerberga i maj. Nisse är två dagar för ung för Hässleholm men ska ställas i Degerberga för första gången. Ska bli spännande! Ska även bli kul i Hässleholm, där finns fem stycken anmälda av "mina" avkommor. Någon från alla mina kullar (tre alltså)! 😀
Igår körde maken och jag och vovvarna till en sträcka på Skåneleden. Vi hade fika och hundarna älskade att springa lösa! Funny gick ner sig lite i ett kärr och är fortfarande i spökåldern! Hon hade väldiga bekymmer att gå förbi en stock som stod brevid stigen, den kunde kanske anfalla!!  Men Nisse, Harry o Zafira är för roliga, när vi promenerade gick dom alla tre ca 30 cm bakom mej medan Funny sprang 50 m framför, bakom o runt om! Men när vi satte oss sprang alla runt. 🙃

22/4
Förra veckan var vi uppe på klubben och tävlade agility.
Emir är en speciell hund som man inte kan påverka vad han har bestämt sig för.  Han sprang av glädje första loppet! Lite hit och dit så det blev ingen placering där inte! Andra loppet ställde jag honom framför starthindret och där stod han utan att röra en fena!! Hur jag än lockade med godis (som betyder diskning) eller hoppade runt så hade Emir bestämt att det är färdigtävlat för idag..! Så det var bara att lyfta bort honom från banan, tro inte han gick av banan själv...
Han är för rolig! 😉
Harry kom tvåa iaf.
Annars är det mkt träning för Nisse. Vi övar nu på att stå fint inför hans första utställning. Försökt att öva att gå tvillingkoppel med Harry. Pust, envisa Nisse.
Övat flera veckor på att gå tillsammans med Harry på vänster sida men Nisse vill bara gå höger sida! Så Harry går bakom mej på vänster, som han är van vid och Nisse går på höger. Så nu ha jag gett upp och alla hundar går nu på "fel" sida men Nisse är nöjd att gå på höger sida!!

8/4
Nu har Bella och Baileys flyttat. Dom kommer att få ett bra hem och jag önskar dom all lycka! Även Bellman har nu blivit tingad av en trevlig familj. Bellman var så söt när dom var här och kröp upp i allas knän som om han inte gjort nåt annat! 😘 Där passar han helt klart...
Idag tog jag med mej Nisse, Bellman och Harry upp till klubben. Vi skulle fixa agilityhinder och banan så det är klart till träning. Då fick valparna träffa en sheltie, collie, d/s gårdshund och kelpien Sioux. Det gick jättebra!
I veckan var jag hos veterinären och rengjorde Harry och Tellas tänder. Så fina dom var i munnen efteråt!
Annars börjar allt lugna ner sig. Funny är i slutet av hennes första löp. Och påsken är firad! 🤭
Och sist men absolut inte minst har Bessie blivit Bis-valp i Varberg! Duktiga lillmatte Elsa visade upp henne! Så kul när det går bra för "mina" bäbisar!! 😉

22/3
Idag fyller Nisse 4 månader! Stora killen! Det har han och de andra valparna firat med att åka på valpkurs. Vi började gå en skogspromenad först kopplad och sedan lösa. Tänkte öva inkallning i skogen men eftersom valparna inte sprang längre än tre meter ifrån oss kändes det onödigt!  Sedan tränades "ringträning" och att stå fint. Gick sådär kan jag säga. Ozzy (Baileys) tyckte det var obehagligt med annan hund i flocken, kelpien Sioux, och var riktigt mesig! Hi! Lille Bellman som var mesig förra gången var mkt mer säker och gick riktig elegant. Med lite mer päls på honom blir han en supersnygg kille!  Bella med sina vackra ögon har en superbra ögonkontakt, trippar fram så fint! Och Nisse, hm, han är lite vild i början och ska hoppa på en men när han lugnat ner sig är han duktig. 😉 Och ikväll åker jag upp med de vuxna vovvarna till klubben och tränar agility.
Var i Malmö i lördags och ställde Funny och Enzo. Funny fick Very Good med bra kritik. Enzo var helt tossig! Han brukar vara nervös inomhus och osäker på bordet så jag hade handen full av korv! Det gjorde ju en korvtokig kille ännu tokigare! Han kunde inte stå still många sekunder... Fick dock ett Excellent! Pust...🤨

12/3
Nu går alla valparna på valpkurs/träff! Vi har övat inkallning och vanligt koppelhyfs. Vi har fått en ny valpkompis som är min systerdotter Fias lilla Siox, en kelpie. Hur go som helst. När dom kom till oss i lördags fick Siox följa med. Hon lekte med Nisse, och Zafira skulle  fostra valpen som hon gör med de andra valparna. 😀
Och så har vi varit på inoff utställning i Laholm. Hade med mej Enzo, Funny, Bella och Baileys. Första ggr jag har med så många samtidigt. Hade god hjälp av Jenny som plockade fram hundarna till mej! 😉
När vi kom dit var valparna pigga och glada men efter en och en halv timme var dom slut! Och då var det dags för dom att gå in i ringen... Baileys först, han hade helt stängt av yttervärlden och satte sig som tjuren Ferdinand i ringen och inget gick att locka honom till att gå!! Dommaren var väldigt tollerant och sa att jag skulle släppa kopplet och springa runt själv och till sist gick han några meter! Så klart kom han tvåa efter andra hanen men fick superfin kritik och ett Hp!! Lilla Bella gick några meter mer än brossan och kom etta m Hp och sedan blev hon Bir! Och fyra i gruppfinalen! Mina goa valpar! 😘 Och sen blev Funny Bir m Hp i sin ålder och Big-3! Och Enzo Bir m Hp men opl. Kom hem med 10 rosetter! Kan tro jag hade sömniga valpar när jag kom hem. Men nästa valpträff ska jag öva ringträning!

26/2
Nu är snart februari slut och redan vår! Härligt! Och hundarna älskar ju att vara ute då. Idag har valparna fått gå en skogspromenad. I vår skog har det skogats rejält så där var massor av stubbar att klättra upp på. Hade tyvärr inte kameran med, annars hade det blivit fina bilder! 😀
Igår var vi i Hässleholm på valputställning med Funny. Det gick ju inte så bra. Funny har ju ett bettfel som har blivit mkt bättre de senaste två månaderna så jag hoppas allt blir bra om ytterligare ett par månader. Funny stog först i ringen och dommaren tittade tre ggr i Funnys mun innan hon plaserade henne sist, och sa att det berodde endast på bettet. 😥 Men med jättebra kritik! Nöjd ändå iaf! Och Funny fick träffa många olika sorters hundar och gillade inte alls dom! Men när det kom fram en papillon blev hon överlycklig!

10/2
Vintern kan ju vara ganska trevlig med fint väder som det varit ett par dagar nu och inte så kallt som i helgen tex. Idag körde vi upp till klubben och tränade lite agility. Det var lite mycket snö där så det blev mest spring och bus. 😀
Nisse, vår nya valp, har funnit sig tillrätta. Han är en pigg kille som håller igång en hel del. En blivande agilityhund?? Tror jag ska träna Funny oxå för hon har fart i sig så det räcker och blir över!!
Hur som helst är agility en bra träningsform antingen man är snabb eller ej. Hjärnan får arbeta och dom blir fort trötta. Och har man som jag några hundar att träna så får man själv lite kondition (som man har alldeles för dålgt av)!

29/1
Varit hos veterinären och vaccinerat Bella och Bessie. Besiktat Bessie och allt gick bra.
Nu har lilla Bessie flyttat till sin nya familj på Stursö utanför Göteborg. En familj med flera barn och en hundkompis att busa med! Där kommer hon att ha det bra och det känns skönt!
Lille Bellman höll på att säljas utomlands, men efter pratat med andra uppfödare var köparens rykte vidrigt och ingen man vill sälja valp till så Bellman finns kvar!
Zafira löper här nu och stackars Harry är inne på sin tredje dag med matvägran! Han som aldrig ger ljud ifrån sig annars står nu vid grinden och piper värre än valparna!
Och så har jag fått ett väldigt generöst erbjudande från Anne-Lise på Phosphoros kennel om att ta emot en liten hanvalp som har samma morfar som Zafiras pappa!
Blev så glad och kunde ju inte tacka nej till detta erbjudande! Så nu kan jag använda Zafira i avel genom honom. Han är så lik Zafira i teckningen.
Så nu ska det bli kul att ställa ut denna lille kille framöver och se hur han blir. 🙂

14/1
Nytt år  och dagens väder har varit underbart! Jag och maken varit ute en hel del idag och det har ju förstås även vovvarna varit. Har försökt att fota valparna men var inte nöjd med något av dom 255 st bilder jag tog! 😲 Bessie trodde jag skulle fånga henne, så hon sprang all världens väg! (inom tomtens gränser iaf).
Bellman som kan ställa upp sig vanligtvis exemplariskt fint, skulle naturligtvis komma fram och kela! 🙂
Bella springer efter de stora hundarna för att lära sig allt bus som dom sysslar med! 🤨
Baileys hade en förmåga att gömma sig bakom lekstugan och stubbar, så han har jag många bilder där bara baken syns!! 😉 Hans stora öron har börjat resa sig nu, han kommer nog att få lika stora fina öron om mamma Lady och storebror Enzo!
Men alla är sååå ljuvliga att nya hem inte är så bråttom ännu. Allt ska ju kännas rätt till dessa gullungar! 🙂

30/12
Idag är valparna 8 veckor! Nu har alla fått en personlighet. Så roliga att titta på! 
Och  alla har badat, blivit fönade (med blandad förtjusning!) och avmaskade. Igår kom veterinären hem till mej och besiktade dem. Passade även på att vaccinera alla dom andra hundarna. Väldigt praktiskt!
Även mamma Lady har blivit badad, klippt och kloklippt så hon blir fin när hon flyttar hem igen.

16/12
Valparna växer och har blivit riktigt busiga! Men än har dom inte så mycket ork utan somnar så sött efter ett tag. Nu leker dom lite med alla hundarna. Morrar och försöker anfalla men blir genast tillrättavisade så som det ska vara när man blir fostrad. 😲
Och nu är dom så vana vid oss människor så det räcker att man börjar prata så springer dom till en!
Dom har även hälsat på vår snälla katt (har en ickesnäll oxå!), Ceasar som är en helig birma. Han bryr sig inte om dom och går iväg när alla hoppar på honom! 🤔

9/12
Idag fyller valparna 5 veckor! Känns som dom nyss föddes! Funny blir 6 mån idag med. Och hon växer så det knakar!
Nu har valparna fått flytta till tvättstugan och valphagen. Då är dom med de andra hundarna hela tiden. Fast dom är med mej i köket mkt.
Har ringt veterinären för besiktning, ringt föräkringsbolaget och skickat in reg blanketten. Och beställt valppaket. Är ju lite att fixa med innan leverans. Även lite julbestyr är gjorda idag, knäck och Jansons är klara. 🙃

3/12
Varje år skall man hinna med massa saker innan jul, men det brukar ordna sig i alla fall! Även om man gör saker i annan ordning. I dag ska vi äta kalkon, det hann vi inte i november!
Hunnit göra köttbullar och pepparkakshus, även om jag fuskat med ett färdigköpt!
Valparna är nu 4 veckor och bedårande! Dom har börjat äta lite uppblött torrfoder som dom äter med stor aptit.
Dom har fått vara med mej i köket nu och träffat alla andra hundarna, dock bara genom valphagen. Dom andra vovvarna bryr sig inte och Funny tycker dom är allmänt läskiga!
Valparna leker och rör sig (ganska fort!) omkring i valprummet men hittar nu tillbaka till sovplatsen när det är dags för tupplur.
Helt underbara att sitta och titta på!

27/11
Ja, då är det till att stanna inne idag. Storm och stormvarning! Maken har fått montera ner den stora studsmattan. Efter stormen Gudrun fick vi hämta den ute i skogen utanför tomten!
Hundarna gillar när det blåser i pälsen. Harry ser ut som en liten dammråtta!! Och Funny ser ut att nästan lyfta med sina dumbo-öron!
Valparna nu 3 veckor gamla och går med stapplande steg och har börjat leka lite. Hur sött som helst! Och snart börjar allt jobb. Dom ska börja äta, det är ju en kladdig historia! Men alla valparna mår bra och fina är dom!
Igår var vi på Malmö Valputställning. Och minann blev lilla Funny Bir-valp! Fast hon var yngre än dom flesta!
Min superfina loppa!

18/11
Varit två lugna veckor. Valparna 14 dagar idag men endast en valp som öppnat ögonen. Men dom växer och mår bra. Lady matar dom som hon ska men ligger gärna inte hos dem då hon blir så varm. Hon följer nu gärna med på lite promenader och är allmänt pigg!
Vi har fått besök av en sork i gräsmattan. Men det är tur att jag köpte "jordfräsen Funny", för hon jämnar högarna till marken på nolltid. Resultatet blir ju då att jag dagligen får in ett kilo grus i tvättstugan där dom går in!!
Men Funny är en sån otroligt snäll och rolig hund att man (nästan!) inte kan  bli arg på henne, men hon aktiverar sig som 5 hundar tillsammans kan jag säga!!

6/11
Efter dagar av väntande kom Ladys valpar, på utsatt datum!, i fredagseftermiddag/kväll. Hon födde fem st men en valp var dödfödd. Men de övriga fyra är pigga och fina och ökar i vikt som dom ska. Två små pojkar och två lite större tjejer. Dom ser fina ut allihop och återigen har Lady gett så fina valpar!
Spännande och se dom utvecklas de närmaste veckorna. Nu börjar även det roliga att hitta på namn.
Får ha lite hjälp av mina barn som brukar vara påhittiga, de ena namnet värre än det andra! Ha!
Och sedan har jag varit i Växjö och ställt ut Enzo. Blev ett Very Good denna gång men ändå med fin kritik.
Enzo gillar inte att vara i en stor hall, tycker det är läskigt så jag får se om han ska med till Malmö i mars.

31/10
I går var Funny på avslutning på valpkursen.  Vi övade lite klickersträning. Det var hon jätteduktig på! Först bara ögonkontakt, sen nosa på en postit lapp och sist trampa på en bit matta. 🙃
Annars har veckan varit lugn. Lady går här och lunkar. Är på 59 dygnet idag och pustar och stånkar.
Har aldrig brytt mej om att tempa tikar innan men eftersom jag jobbar ons och tors och det är hög risk att hon föder då så vill jag veta om det närmar sig. Måste ju fixa vikarie isf. Mina supergoa arbetskamrater ställer upp om jag behöver dom dagarna!
Men tempen är stabil ännu.😥
Hon har gått upp mer i vikt än de andra gångerna så om det är fler valpar än förut (5-4-4-4)! eller om det bara är lite "mammahull" får tiden utvisa. I villket fall som helst är hon en superduktig avelstik!
Min Lady! 😘 
Hoppas hon får snart så jag kan åka med Enzo till Växjö på lördag!                                                          

23/10
Idag har jag hämtat hem Lady. Det är ca 10-14 dagar till valparna kommer. Och det sparkar bra i magen!
Enzo har varit här i helgen och det är otroligt vad han är lik sin mamma Lady. Och hans långa behäng på örona har han fått från Lady så vi hoppas valparna blir lika vackra!🙃
Och i helgen har vi varit på två valputställningar med Funny. Igår var vi i Hässleholm där Funny blev bästa valp men utan Hp pga "valpbett". Hoppas det rättar till sig snart när hon får fler tänder (hon har bara två framtänder upptill nu). Men jag var nöjd ändå. Hon fick bara bra kritik på allt annat!
Och idag var vi i  Laholm. Där blev hon Bir (med samma tänder!) och trea i gruppfinalen! 😀 Och hon ställde upp sig som en liten diva precis som vi övat och fick åter bara bra kritik!
Så stolt man blir! 🤩

17/10
Kallt och skönt höstväder har vi. Löven faller och eftersom vi har många träd på tomten, älskar hundarna att busa i alla löv! Det har även ramlat massor av kastanjer och dom får jag plocka upp eftersom dom kan fastna i halsen. 🤨
Vi har varit på valpkurs som vanligt och Funny trivs mer för var gång. Enda gången nu som hon blir osäker är när alla hundar släpps lösa. Men Jenny, vår instruktör, brukar låta Funny få vara lös när de andra är kopplade. Då kan hon gå fram och hälsa och lukta utan att dom springer ner henne! 🙃 Vi övar för fullt på att stå fint och visa tänderna inför utställning. Stå fint kan hon, visa tänderna minde kul! Mer övning där!!
Har beställt hem en plastbur som är bra att ha med när man ska iväg med bara en hund. Som nästa helg då Funny ska iväg på två valputställningar.
Har även hälsat på Lady igår. Nog har magen växt. Så där finns nog några bäbisar!
Har även gratulerat "mina sålda valpar" som fyllde 1 år i lördags!

4/10
Nu har Avis flyttat till sitt nya hem. Hon bor hos Sonja i Nässjö och har det bra. Hon har nu andra hundkompisar att leka med. Är lite tomt hemma även om hon varit den mest snälla och tysta av dom alla.
Funny fortsätter med sin valpkurs. Sist la vi spår. Och det klarade hon galant!  Hon har blivit mkt mer självsäker och även träningen på att stå och gå fint i koppel går utmärkt! Det är ju utställning om tre veckor!😉
26/9
Nu har det efterlängtande sköna höstvädret kommit! 😀
I helgen tog vi husbilen på vildcamping igen. Alla fem hundarna följde med. Dom riktigt myser över alla svamprunder (eller är det jag!) och att få sova i sängen trots! blöta och grusiga! Funny som jag trodde skulle busa hela natten tog plats direkt vid min halsgrop och sov hela natten!!
Har haft annons ute ang fodervärd till Avis. Förvånad så många som svarat på annonsen! Många bra hem att välja på. Har nu valt ett, så vi får hoppas det bli bra. Så Avis flyttar i slutet av veckan. 😥🙂 

19/9
Nu är hösten här på riktigt! Härligt!
I veckan har jag varit hos veterinären och vaccinerat Funny och Avis. Vi har även haft klubbtävling i agility uppe på klubben. Harry kom tvåa och Lady trea i hopp-
klassen och Zafira blev diskad (kissade på banan!).
Söndagen tillbringades i Hässleholm och Sveland som ordnade en uppfödarträff. Bra med info ang sin försäkring och vad som gäller. Där var även en veterinär som gick igenom alla problem gällande parning, dräktighet och valpning. Många frågor från uppfödare så man fick höra alla sorters frågor och svar. Det var det mest givande.
Sön kväll var det åter valpkurs. Funny mycket modigare nu. Men att det ska regna varje söndagkväll! Funny skakar och är blöt som en disktrasa varje gång!!🤨
13/9
Nu har mina 10 dagar gått som "gräsänka". Hade planerat att baara laata mej!🙂 Men hur blev det?? Jo, nu skulle alla gardiner ner och tvättas, fönster skulle putsas, mattor tvättas. Tre kvällar tillbringades på gymet, två kvällar på valpkurs, några vändor till Påarp för parning, två dagar utställning. Och sa jag att jag jobbar 85 %?? Jobbade förresten exta en "ledig" dag med.
Så nu är maken  hemma igen (efter en härlig fiskevecka med grabbarna)! så ska jag få ner blodtrycket igen! 😉
Men, med det här vill jag inte skryta med att jag varit duktig utan hur dum  man får vara!??
I Sofiero gick det superbra för mina vovvar. Avis fick sitt första ck och blev etta bland många juniorer! Fina Enzo blev fjärde bästa hane och resev cert! Jättebra men lite retligt med. Så nära!
Här hemma har vi ett litet problem med Funny. Hon klättra på allt!! Går inte att stänga in henne med vanliga grindar. Hon har fastnat flera ggr med huvudet i spjälorna. Sätter huvudet på sned och trycker in huvudet men får sedan inte ut det. Jag har klätt grindarna med nät nu, men då klättrar hon över!! Och när ingen är hemma kan hon undersöka hela huset. Det är ju inte alltid sonen tänker på att stänga dörrarna till alla rummen när han går till skolan. Pust!🤔 Så det är som att ha småbarn igen, ta bort allt olämpligt från golv mm. 😲

5/9
Efter en varm och skön söndag var det dags för valpkurs för Funny på kvällen. Det blev inte riktigt så roligt som vi (Funny) hade tänkt sig. Det började ÖSREGNA! Och när man har en liten kropp på 1,7 kg så blir man väldigt blöt. Till råga på allt så skulle alla valparna släppas lösa och hälsa på varandra. Den tuffa Funny blev en pipig liten mes! och tyckte inte om att bli nersprungen av en massa stora valpar! 😥 Men det ska nog gå bra.
Och så har Lady hälsat på Figo i Påarp för käleksmöten.
Tre parningar blev det så nu får vi vänta och se om det tagit sig.

29/8
Ja,  jag vet! Ser väldigt skrytsamt ut men tyckte det var mycket färgglatt!! 😉
Mina vovvar har varit duktiga denna vecka och fått med sig 15 rosetter hem på 4 dagar!
I torsdags var det klubbtävling i agility här hemma. Pigga Lady blev tvåa i nybörjarhopp och Zafira blev trea!
Och i lördags var vi i Påarp och Papillon-ringens uts. Med åska och en del regnavbrott var det ändå väldigt trevligt med duktiga arrangörer. När jag kammar igenom Enzo ser jag till min fasa att någon!?! klippt av topparna på hans ena öra!😠 Ingen i famijen vet vad som hänt! KATASTROF!! Trots detta blev han bästa hane och dessutom vann han en liten tävling om bästa fransar som dommaren plockade ut! Tur han har så mycket hår att ingen såg detta! Även Zafira blev utplockad för att delta i bästa fransar!
Och söndagen tillbringade vi uppe på vår brukshundsklubb som ordnade en inoff uts. Enzo blev Bir
och Zafira Bim. Avis blev Bir-valp och blev Big-tvåa!😮
Mycket aktiviteter med hundarna denna vecka, tur att maken haft mycket på jobbet oxå!! Kanske vi kan umgås denna vecka ist!!😉

22/8
En lugn vecka. Lady har varit här en vecka när svärföräldrarna var på semester. Hon har satt Funny på plats och lekt lite med Avis och Zafira. Har hunnit med att träna agility med Zafira och Harry. Harry blir som en duracell-kanin på plan! Han älskar att hoppa och springa!
14/8
Nu i veckan har vi ögonlyst Lady, Enzo och Zafira. Även testat Enzo och Zafira för patella. Allt ok. Så nu ska jag sätta ut Enzo till avel. Väntar nu på att Lady ska börja löpa oxå. Vi har oxå varit på utställning i vackra Ronneby brunn. Helt otroligt vad fint där var. Härliga promenadstråk att gå. Hundarna trivdes kanon. Lilla Funny fick mkt spring i benen och går (springer) jättebra i koppel. Hon tycker dock att jag går alldeles för sakta!
 Enzo och Avis fick Excellent båda. Helt ok.🙂
Vi bodde precis intill, och vår ring låg närmast campingen. Skönt när man slipper kånka på grejorna för långt.
Har minsann hunnit med en kantarellrunda med.
Funny fick vara hemma, annars hade väl hon försvunnit i skogen! Svamp blev det så även fästingar!!😮

5/8
Då är vi alla hemma igen efter en underbar semester. Vi har åkt runt i husbilen och bl a varit 3 dagar i Ransäter, Värmland. Där fick fina Enzo två ck och plaserad som tredje bästa hanhund på lördagen! Även Avis fick ett excellent! Hur bra som helst! Lilla Zafira fick Very good vilket är bra för den lilla damen. Vi hade ju sällskap av min syster, make o systerdotter Fia oxå. Fia fick ett cert med sin belgiska vallhund-grattis!!🙂 Och min syster fick excellent och ck på sin fina tik Etta som är en Dansk-svensk gårdshund. Hade hur trevligt som helst!
Så kom dagen vi (jag) väntat på, att hämta lilla Funny i Stockholm hos Annette på Caspians kennel. En supersöt tikvalp på 8 veckor. Hon är  jätteduktig och piper när hon vill ut. Och hon har redan skrämt slag på några av mina hundar! Rädd!? Vad är det? 😲

27/7
I natt kom vi tvåbenta hem från Kroatien efter en välbehövlig vecka i värmen!  Kan säga att vi var duktiga på att inte göra något alls!! Jo, ätit och druckit gott! 😉 Zafira har varit hos Tella och Sandra och de andra tre varit på hundpensionat. Det var hos Jessica i Bassholma (www.k9saloon.se). Dom har haft det hur bra som helst även om en del inredning fick ta stryk...
Sprungit i skog o ängar mm. Kan varmt rekomendera detta ställe.

17/7
Då har vi tillbringat helgen i Halland. Först var det utställning i Tvååker. Om vi börjar med Enzo och Avis så fick båda Exillent! Super! Sen en liten egen historia om Harry... Han tycker INTE om hundutställningar! Har inte ställt ut honom alls i år men tog med honom i helgen.
När domaren tittade på honom så sa hon: Han haltar ju och rejält! Pinsamt, jag hade inte sett honom göra detta tidigare. Enligt reglerna skulle han få Kep eftersom han inte var i rätt "utställningsskick". Men domaren tyckte att han var för fin så hon dömde Good. Det var mkt snällt av henne. Sedan körde vi till min kusin i Halmstad där vi skulle övernatta. Släppte ut honom på gräsmattan och vad gör hundskrället!?? Inte en tendens till haltning! Springer runder av glädje! Tror han fejkade detta men lovar att han ska slippa framtida utställningar....
12/7
I helgen var vi ute med husbilen. Det är en frihet att bara köra ut i naturen och parkera. Denna gång hamnade vi intill Lagan. Hundarna fullkomligt älskar att vara med! Tänk att få många promenader, bada och att få sova i mattes och husses säng! 🙃 Dom är så snälla när dom är med. Och då kan ju resten av familjen oxå njuta!
Vi hade tur och hittade massor av kantareller! Då njuter jag! Nackdelen var att när vi kom hem fick jag ta över 60 st fästingar på 4 hundar!! Tvi!
Vi har börjat vår semester nu och det är skönt.
Denna vecka tar vi det lugnt. Lite småutflykter som Danmark, Båstad och trevliga grillkvällar med våra vänner står på schemat. Sen har vi tre veckor med fullspäckat schema. Nästa vecka åker vi till Kroatien.
Och sen åker vi ut med husbilen till bla Ransäter i Värmland. 🙂 Men det är ju bara roliga saker!

3/7
Då har en vecka till gått. Avis har löpt färdigt och Zafira har börjat. Men då är hon klar till vi ska ut med husbilen. Skönt för oss alla!
Då ska vi jobba sista veckan sen är det semester! Men det är troligtvis en mkt långsam vecka....🤔
26/6
Då var min jobbehelg avklarad.😀 Fast jag var ledig i fredags och det var skönt! Firade med trevligt sällskap och klädde stången, åt god mat o tårta och hade gitarr trubadur på kvällen.
 Lite jobbigare för mina hanhundar i helgen. Avis varit i höglöp och Enzo ylat hela natten!😠 Harry och Enzo slutat äta, stackars dom! Har bara en sak i huvudet!
Men ledig två dagar nu och det ska bli fint väder!🙃

20/6
Ikväll var vi på klubben och hade klubbtävling i agility. Zafira deltog för första ggr. Lite virrig men klart godkänd!😀
Harry blev tvåa och var hur duktig som helst! Han behövde lite annat att tänka på nu när Avis här hemma går in i höglöp!

13/6
Igår var vi på utställning. Det gick bra. Enzo blev Bim m Hp och Avis Bir-valp m Hp.
Lilla Zafira blev trea i ung kl med att "hon var  klart den mest allerta tiken" av de tre som deltog, men är ju tok för liten.😉
Sen blev Aliss två m Hp efter Avis med fin kritik! Så det var en bra dag med fint väder och allt.

11/6
Idag blir det till att bada vovvarna! Imorgon kör vi till Höganäs på utställning!
Ska bli bra väder så man slipper bära med sig tältet.

obat 23.08.2018 03:42

http://taufikseptian.my.id/
http://obatdarahtinggi.site/
http://qncjellygamat.my.id/
http://obatdarahtinggi.my.id/
http://walatrasehatmata.biz.id/
https://alami

Jenny Webergnnel Eglam's 10.03.2012 15:30

Hejsan! Ville bara skicka ett stort grattis efter dagens utställning! Det gick ju jättebra för dina hundar idag. 3 st BIR är inte illa! Ses i Malmö! Kram

Veronica, Elsa o Bessie 13.02.2012 16:29

Hej! Vilken tur att Bellman aldrig kom iväg till Tyskland om det var så där illa! Fina Bellman

Syrran hälsar till sina syskon.Kramar från oss alla på Styrsö

Jenny Weberg / kennel Eglam's 06.11.2011 21:21

Stort grattis till valparna! Ser fram emot att träffa dem om några veckor!
Kram

Jenny Weberg 28.08.2011 20:27

Grattis till fina resultat i lördags på papillon-ringens utställning!

Tina/ Queenwing's kennel 22.08.2011 23:49

Tack för en mycket trevlig prat stund i Ronneby brunn.
Mvh Tina/ Queenwing's kennel

Jenny 13.06.2011 15:39

...fel adress! www.eglams.tk
glömde ju skriva m...

Jenny Weberg 13.06.2011 15:38

Hejsan. Grattis till fina resultat igår, ses i Tvååker. Hälsn Jenny www.eglas.tk

Senaste kommentarer

24.03 | 09:03

HEJ! Jag är intresserad av en tikvalp. Finns det någon kvar? 0709450966...

21.03 | 20:15

Hej! Jag är intresserad av dina valpar/tikar. Är de fortfarande aktuell...

21.03 | 18:46

Hej! Jag undrar om tikerna är kvar? Med vänlig hälsning, Nadia

21.03 | 18:38

Har du valparna kvar?